Accesări:

Scoala Gimnaziala

”Regina Elisabeta”

Gradinita Nr.3

< < < STRUCTURI > > >

   Scoala Gimnaziala

        Sanatorială

Gradinita Nr.5

AN SCOLAR 2019-2020

ALEGE COLEGIUL „ION KALINDERU”, DRUMUL TĂU CU PRIORITATE !

Meniu

     Mă veți întreba „De ce?”. De ce „Colegiul „Ion Kalinderu” este drumul tău cu prioritate”? Răspunsul nu poate fi decât unul singur – pentru că nouă, celor care reprezentăm acest colegiu, care muncim aici zi de zi, NE PASĂ. Ne pasă de ceea ce se întâmplă cu voi, elevii noștri. Ne-am dori să consideraţi Colegiul „Ion Kalinderu”, drept a doua voastră casă şi ca urmare, să-i respectaţi pe oamenii ei, fie profesori, fie colegi, fie personal administrativ, s-o îngrijiţi şi s-o remodelaţi după imaginaţia şi personalitatea voastră. Ne-am dori ca la finalul şcolarizării voastre în această instituţie, fiecare dintre voi să puteţi pleca înarmat cu un bagaj de cunoştinţe bun, cu amintiri frumoase, relaţii de prietenie pentru o viaţă, cu repere morale solide pentru viitor. Să aveţi convingerea că şcoala vă pregăteşte pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potenţial intelectual şi afectiv.

     Noi profesorii vă suntem alături și ne străduim să vă facem parcursul anilor de liceu mai ușor, mai frumos, mai interesant și mai pe înțelesul vostru. Dacă vom reuși, atunci înseamnă că am lucrat cu un aluat bun, cu niște viitori oameni mari de care vom fi mândri la un moment dat să spunem că au fost elevii noștri. Ni se întâmplă câteodată să însemnăm ceva în viața voastră și totuși dacă n-am fi fost noi, ar fi fost alții. Ceea ce veți deveni voi, trebuia oricum să deveniți, cu noi ca profesori sau cu alții, dar cum nimeni nu are darul de a învăța totulde unul singur, de data asta suntem bucuroși  să spunem că  noi văvom însoți sau v-am însoțit, o perioadă pe lunga cale a cunoașterii.   

        Sunt zi de zi aproape de voi, elevii și mă gândesc mereu la voi și la colegii mei profesori, la seriozitatea, ambiția, dorința lor continuă de a forma oameni de calitate, oameni care să își amintească cu drag de profesorii care le-au călăuzit pașii, de orașul natal în care au crescut, de obiceiurile și tradițiile locului, de ceea ce numim cultura organizațională. Sunt convinsă că munca depusă de toți se reflectă în susținerea și îndrumareatinerilor din acest colegiusă participe la diverse activități de la olimpiade și concursuri,până la activitățile extrașcolare: Balurile tradiționale – boboci, majorat, absolvire liceu, Ziua Școlii, tradiționalul Târg de Toamnă, Ziua Ștafetei sau excursiile tematice, etc. Datorită interesului necontenit al profesorilor acestui Colegiu, îmi dau speranță aceste activități și avem nevoie, multă nevoie să mai auzim că până la urmă va fi bine, așa cum auzeam când eram copii, în basmele pe care ni le citeau părinții sau bunicii cum, după numeroasele și grelele încercări pe care le aveau eroii, sfârșitul era frumos și luminos.

     Pentru toate acestea, vă sfătuiesc să alegeți, cu sufletul, Colegiul „Ion Kalinderu”, orașul Bușteni.

     Voi încheia cu un sfat, al lui Albert Einstein, pentru elevi și profesori deopotrivă: „Învață din ziua de ieri, trăiește pentru ziua de azi și speră pentru ziua de mâine. Important este să nu te oprești din a pune întrebări”.

     

                              Vă mulțumesc!

                                                                                             Prof. Nicoleta Tudorache

                                                                             Director, Colegiul „Ion Kalinderu”, Bușteni

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now