top of page
nou.png

ANUNȚURI


 

->

->

->

->

->

->

->

->

anunt kahoot.png
WhatsApp Image 2024-01-29 at 12.37.27.jpeg
Flag-Pins-Romania-France-removebg-preview.png
afis eco 2023 .png

REGULAMENTUL CONCURSULUI  JUDEȚEAN

„Educație ecologică – sursă de viață pentru mediu” EDIȚIA a IV -a – 2022-2023

WhatsApp Image 2024-01-29 at 12.37.27 (1).jpeg

     ANUNȚ CU PRIVIRE LA ÎNCEPUTUL SEMESTRULUI II - AN ȘCOLAR 2020-2021

      Vă facem cunoscut că, în urma deciziei Consiliului de Administrație din data de 18.11.2021, la COLEGIUL ION KALINDERU, BUȘTENI cursurile se vor desfășura FIZIC pentru toate nivelurile de învățământ, începând cu data de 22 noiembrie până la noi dispoziții.

                                                                                       Comunicat de presă
                 
           “Ziua Ștafetei” în Bușteni: 25 de tineri elevi iau locul adulților pentru o zi și încearcă profesia la care doar visau

             În perioada 20-27 Noiembrie 2017, pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, Colegiul Ion Kalinderu,

             Bușteni participă la cea de-a VI-a ediție a campaniei “Ziua Ștafetei”, o campanie-eveniment initiată de către              

             Fundația Terre des hommes și implementată la nivel național, în cadrul căreia adulții predau ştafeta propriilormeserii unor copii și tineri dornici să le înveţe. Sub umbrela campaniei naționale, 25 tineri elevi din Bușteni vor fi sprijiniți să devină, pentru o zi, controlori de trafic aerian (Air Traffic Controller), însoțitori de bord (Flight attendant), căpitan de bord (Aircraft pilot).
                    În calitate de coordonator local al campaniei, Colegiul ”Ion Kalinderu”, reprezentat de dna director Tudorache Nicoletaa selectat 25 de tineri elevi, cu vârste între 14-18 ani, care vor prelua ștafeta în profesiile descrise mai sus mergând la sediul Aeroportului Otopeni, în ziua de 27 noiembrie, a.c.
          În cadrul unei activități de predare-preluare a ștafetei, specialiștii delegați de instituțiile de mai sus le vor prezenta copiilor și tinerilor în ce constau sarcinile lor de zi cu zi, oferindu-le totodată șansa de a participa în mod activ la practicarea acestora.
”Cred că este o șansă extraordinară pentru oricine, nu doar pentru elevii noștri, să poată intra într-un spațiu fascinant și aproape inaccesibil cum este Turnul de control al unui aeroport. Sperăm ca în viitor să putem dezvolta și alte activități importante și interesante menite să deschidă orizontul cultural și social” crede Constantin Petrea, director adjunct al Colegiului Ion Kalinderu. ”Pentru noi, adulții, participarea copiilor și tinerilor la viața comunității trebuie să devină o prioritate deoarece ei formează generația de mâine, iar societatea pe care o construim azi va fi realitatea lor de mai târziu – este drept și natural să le oferim șansa de a participa în deciziile și acțiunile care-i vor afecta direct, iar Ziua Ștafetei e menită să ne reamintească despre acest lucru”, afirmă Kirsten Theuns, delegatul național al Fundației Terre des hommes.

www.ziuastafetei.ro.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:
Profesor Constantin Petrea – dir.adjunct al Colegiului și coordona
tor local de proiect
Profesor Ancuța Gheorghe – consilier educativ al Colegiului

                                                                                              Colegiul “Ion Kalinderu” din Busteni este implicat in desfasurarea unui proiect de

                                                                      educatie non-formala sub egida programului Erasmus+, impreuna cu organizatia ASK Yourself, in perioda martie – mai 2017. Scopul acestui proiect este acela de a ajuta tinerii participanţi să îşi dezvolte abilităţile de a vorbi în public şi de a-şi spori increderea de sine.

          Elevii liceului au luat parte in cadrul mai multor activitati de educatie non-formala propuse de participantii proiectului, prin intermediul carora liceenii au aflat mai multe despre programul Erasmus+ si au fost încurajati sa participe la randul lor in proiecte internationale. Toate activitatile s-au desfasurat in limba engleza, iar interculturalitatea a avut un rol fundamental. Elevii au interctionat  cu cei 24 de tineri din Romania, Polonia, Portugalia si Georgia participanti la proiect, putand astfel cunoaste mai bine culturile acestora.

“Say it out loud”este un proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+  menit sa dezvolte participantilor la activitati cunostintele in ceea ce priveste importanta vorbitului in public si a diferitelor tipuri de comunicare, de a le spori increderea in sine si de a constientiza asemenarile si deosebirile in ceea ce priveste modurile in care oamenii comunca eficient. Toate activitatile au la baza metode de educatie non-formala precum role play, photovoice, team building, etc.

            ASK Yourself este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2015 care concepe, organizeaza si implementeaza proiecte in scopul dezvoltarii personale si profesionale a tinerilor si lucratorilor de tineret, incurajand voluntariatul si diversitatea cultural prin intermediul metodelor de educatie non-formala.

            Erasmus+ este programul Uniunii Europene in domeniul educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului care are ca principale obiective cresterea angajabilitatii in randul tinerilor prin acumularea de cunostinte necesare dezvoltarii din punct de vedere personal si professional.

                                                                                  ANUNT CONCURS DIRECTORI

 

            Inspectoratul Scolar Judetean Prahova anunta organizarea concursului pentru ocuparea functiilor vacante de director si de director adjunct din toate unitatile de învatamânt de stat din judetul Prahova (conform tabelului care însoteste acest anunt).

 

Concursul se organizeaza în baza Metodologiei privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de învatamânt preuniversitar, aprobate prin OMENCS nr. 5080 / 31 august 2016.

La concursul pentru ocuparea functiei vacante de director sau de director adjunct din unitatile de învatamânt de stat pot candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) au absolvit cu diploma de licenta/absolvire studii universitare, respectiv, în cazul concursului de ocupare a functiei de director în gradinite sau de director adjunct din unitati de învatamânt, studii universitare pedagogice/de institutori ori au absolvit cu diploma de licenta/absolvire studii universitare;

b) sunt membre ale corpului national de experti în management educational, conform prevederilor art. 246 alin. (3) si art. 257 alin. (1) din Legea educatiei nationale nr.1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare;

c) sunt titulare în învatamântul preuniversitar, având încheiat contract de munca pe perioada nedeterminata, au cel putin gradul didactic II sau titlul stiintific de doctor în domeniul în care îsi desfasoara activitatea;

d) dovedesc calitati profesionale, manageriale si morale, reflectate prin calificativele "Foarte bine" primite în ultimii 4 ani scolari lucrati efectiv la catedra în functii didactice sau în functii de conducere din unitati de învatamânt/inspectorate scolare/casele corpului didactic/Palatul National al Copiilor/Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice ori în functii de îndrumare si control din inspectorate scolare/ functii de specialitate specifice Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, indiferent de perioada în care si-au desfasurat activitatea;

e) nu au fost sanctionate disciplinar în ultimii 4 ani scolari anteriori anului desfasurarii concursului, lucrati efectiv la catedra, în functii didactice sau în functii de conducere din unitati de învatamânt/inspectorate scolare/casele corpului didactic/Palatul National al Copiilor/Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice ori în functii de îndrumare si control din inspectorate scolare/functii de specialitate specifice în Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, indiferent de perioada în care si-au desfasurat activitatea;

f)  nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o functie de conducere în învatamânt prin hotarâre judecatoreasca definitiva de condamnare penala;

g) sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea functiei, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare;

h)  nu au avut statutul de „lucrator al Securitatii” sau „colaborator al Securitatii”.

    

Dosarele candidatilor se vor depune electronic, în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2016, conform Procedurii de înscriere electronica a candidatilor pentru ocuparea functiilor vacante de director / director adjunct din unitatile de învatamânt preuniversitar de stat, care va fi disponibila pe site-ul inspectoratului scolar judetean www.isj.ph.edu.ro. Dosarele de înscriere vor fi constituite cu respectarea stricta a prevederilor art. 9 alin. (1) din Metodologia aprobata prin OMENCS nr. 5080 / 31 august 2016.

Proba scrisa va avea loc în data de 12 octombrie 2016.

Probele de interviu si de evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfasura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie 2016, în locatiile stabilite de inspectoratul scolar.

Metodologia de concurs, bibliografia-cadru pentru concurs, fisele posturilor pentru director si director-adjunct, lista functiilor vacante si lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afi?eaza la sediul si pe site-ul inspectoratului scolar.

Informatii suplimentare se pot obtine la nr. de telefon 0244577699, de luni pâna vineri, între orele 9.00 – 16.00.

oferta educaTionalA a ASE

Stimata doamna director,

Stimate domnule director,

 

Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România, cea mai prestigioasa universitate din domeniul economic din Romania, clasata pe locuri fruntașe în topurile internaționale și cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor.

 

Ea asigură specializări diverse în domeniul economic prin cele 11 facultăți care funcționează în interiorul său.

 

Atașate găsiți materiale de prezentare ale ofertei educaționale a Academiei de Studii Economice din București pe care vă rugăm să le puneți la dispoziția elevilor d-voastră și familiilor acestora (prin transmitere pe adresele de e-mail personale, pe rețelele de socializare, prin publicare pe paginile d-voastră de internet).

 

Suntem siguri că alegerea potrivită și informata a facultății de către elevii d-voastră, le asigură acestora succesul în viață.

 

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție, atât d-voastră cât și elevilor d-voastră la următoarele adrese de e-mail: adresa consiliere@ase.ro sau admitere@ase.ro. Nu ezitați să ne contactați!

 

De asemenea, informații pot fi obținute accesând site-ul universității: www.ase.ro

 

Vă dorim mult succes în activitatea d-voastră și elevilor la examene!

 

Cu mulțumiri,

Echipa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din Academia de Studii Economice din București

 

--

Academia de Studii Economice - București

www.ase.ro

Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră

www.consiliere.ase.ro

Adresa: Str. Mihail Moxa Nr. 7, salile 3003, 3605, București, Sector 1

Telefon: +4 021 319.19.00 și+4 021 319.19.01/561

Facebook: CCOC-ASE

bottom of page