top of page

       ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"REGINA ELISABETA" BUȘTENI

          Școala din localitatea Bușteni și-a recâștigat numele de școala "Regina Elisabeta", în anul 2004, în semn de recunostință față de cea care s-a gândit la copiii acestei localități.

      Poiana Țapului de pe Valea Prahovei era zona de agrement a Familiei Regale. Aici se aflau grajdurile, construite la sfârsitul secolului XIX, și tot aici soția regelui Carol I, regina Elisabeta, construiește în anul 1896 prima școala din localitate. 

       Localul școlii, inaugurat de către Administrația Domeniului Coroanei, este clădit din blocuri de piatră și prezintă două săli de clasă și un hol, iar în fată este construită Casa Dirigintelui. Există și o gradină a școlii, unde de jur împrejur erau plantați pini și paltini, iar în centru se cultivau flori: nalba mare, paraluțe, garoafe, petunia, muscatel. Mai era și o gradină unde se făceau diferite experiente și se cultivau de către elevi, legume.

       De la 1 Septembrie 2014, Școala Gimnazială "Regina Elisabeta" cât și Școala Sanatorială, devin structuri ale Colegiului "ION KALINDERU" Bușteni

                   AN SCOLAR 2023-2024

  • CLASA Pregatitoare -Învățătoare prof. Dogaru Daniela

  •  

  • CLASA  I - Învățătoare prof. Cristea Antoneta

  • CLASA  a II-a  - Învățătoare prof. Bălan Lavinia

  • CLASA  a III-a  - Învățătoare prof. Fedeleș Lavinia

  • CLASA a IV -Învățătoare prof. Banu Victoria

  • CLASA a V-a - Diriginte prof. Sandru 

  • CLASA a VI-a - Diriginte prof. Lucescu Ștefania

  • CLASA a VII-a - Diriginte prof. Cioboată Georgeta

  • CLASA a VIII-a - Diriginte prof. Cioroiu Liviu

W.jpg
IMG_20240911_105745_edited.jpg

                             CONTACT:

Adresa: Busteni - cartier Poiana Tapului,

              strada Crinului nr. 2

Tel./fax:0244 321426

Email:scoala_regina_elisabeta@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/scoalareginaelisabetabusteni


MY CULTURE IS YOUR CULTURE

Un alt proiect eTwinning, la fel de interesant! Am aflat lucruri interesante despre costumele traditionale ale partenerilor nostri, am invatat dansuri traditionale si am prezentat cateva dintre cele ale noastre, am cunoscut mancaruri traditionale. De asemenea, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, am avut ocazia sa cunoastem figuri reprezentative ale femeilor din tarile partenere, dar si sa le facem cunoscute romance recum Ana Aslan, Nada Comaneci, Ecaterina Teodoroiu! Proiectul a fost o oportunitate de a intelege ca, desi suntem diferiti, suntem atat de asemanatori!

WhatsApp Image 2024-03-18 at 09.41.30.jpeg

GALERIE FOTO-VIDEO

bottom of page